View Single Post
Eski 15-04-2015, 08:35   #313
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Olurmu hiç arkadaşım kafa karıştırmak . Ne güzel fikirler veriyorsun .Ben sordum zaten fikirlerinizi bekliyorum diye .

Şelaleyi eşim çok istiyor . Açıkcası ben bahçede sudan korkuyorum biraz . Temiz tutamazsak diye , bir de kurbağalar , yılanlar dolarsa bahçeye diye . Çünkü geçen yıl hem kurbağa hem yılan gördüm .Ziraat fakültesi bize yakın . Kendileri belirtmişler ,zararlılara karşı yılanları beslediklerini ve bıraktıklarını .Aslında biz onların doğal ortamına girmiş oluyoruz .

Söylediğin bitkilere bakarım bula bildiklerime . Yalnız kartopu ekmiştim bahçeme , komşu da da var . Kocaman bir ağaç , onu kaya bahçesinde nasıl kullanıcaz . Senin söylediğin kartopu farklı bir tür mü . nasıl bir şey o ? Bilmediğim için soruyorum .

Mevsimlik zor olacak . En iyisi çalı türleri haklısın , her yıl yenilemek zor olur .

:sevgili aleydi , doğru karar vermişsiniz çalı türleri kalıcı olduklarından fazla zahmetleri olmuyor.ben size parlak yapraklı kartopun dan söz ettim. iki hafta önce eşimle seraya gittik okulun bahçesine dikilmek üzere sözünü ettiğim kartopun dan aldık. bende sordum. ne kadar boylandığını,bırakınca iki metre kadar boylanıyormuş. fakat budamaya çok yatkın, budadığınız zaman enine doğru genişlediğini söyledi.bizim de bahçemizde geçen yıldan bir tane vardı.kartopu olduğundan emin değildim. bu yıl söküp duvarın dibine kaldırdık.yapabilirsek bahçe duvarımızı yeşilin tonlarını kullanarak çalılarla perdelemek arkada güzel bir fon oluşturmak niyetindeyim. bahçe sayfama son olarak ekledim. sizin için.acele işim çıkınca altına not düşemedim. şelale kulağa çok hoş geliyor. tabi görselliği ayrı bir güzellik katacaktır bahçenize, geçtiğimiz yıllarda metroda gördük. çok doğal duruyordu. bırak bahçeyi küçücük hani balkona bile kurulabilecek o kadar cazip görünüyorlardı ki almamak için kendini zor tutuyorsun.sevgiler

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön