Konu: Kalanchoe
View Single Post
Eski 15-04-2015, 01:56   #1295
patlakhaber
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-04-2015
Merhabalar
Apartmanda kapı dışarı edilmiş toprağı kuruluktan çatlamış fakat inatla yaşamaya çalışan bir çiçek buldum (aslında aylardır orda duruyordu dayanamadım su vermek için içeri aldım)
dalları eğri büğrü her tarafa doğru uzamıştı.
çiçeği eve getirdim baktım yaprakları falan temiz ve sulu fakat toprağı kupkuru çatlak
baktım ortasında bir gövdesi var gövdesi hariç bütün dallarını kopardım dalların düz kısımlarını altlardaki yapraklarını alıp üstü yapraklı biçimde bir kavanoz musluk suyunun içine koydum. (kök salacak tekrar ekeceğim niyetiyle)
gövdenin durumu yukardaki resimden daha kötü sadece Y şeklinde kısacık dımdızlak bir gövde kaldı. (bitki katili mi oldum yoksa)
sonra bitkinin toprağını komple bi kaba boşalttım havalandırmak için evirdim çevirdim
muhabbet kuşum var adı KONT
onun kakalarını toplayıp toprağın içine koydum kökü biraz daha dibe yerleştirip toprağını yeniden doldurdum ve suladım.
nasıl bakılır nasıl edilir bilmiyorum bu çiçeğin adı ne diye google da aradım bu sitedeki "bu bitkinin adı" ne sayfasını buldum o sayfadan bu bitkinin kolonşe bitkisi olduğunu anladım. sukulentler kolonşe sayfasının yani bu konunun sonuna kadar göz gezdirdim en son mesajda benimkinin şimdiki haline yakın bir kolonşe gördüm
yarın inşaAllah büyük ve güzel bir saksı alıp bu zavallı bitkiyi ve kopardığım dallarını yeni toprakla birlikte ekeceğim. bu terkedilmiş bitkinin aşama aşama fotoğraflarını da çekip bu siteye koyacağım ona ikinci baharını yaşatacağım inşaAllah.
siteniz sayesinde evde yetiştirilen ağacımsı bitkilere merak sardım benjamin çok güzel bomsai de güzel ama küçük bana nasıl bir ağacımsı bitki önerirsiniz.
bu gariban çiçek için bir öneriniz var mı.
ben budadığım dalların yapraklarını apartmanın bahçesine yarım yarım gömüp filizlendirmeyi kalanlarını da büyük saksımda ağaç gibi yetiştirmeyi düşünüyorum.
bakalım ne olacak.
macera başladı.

bu arada baktım kont da geldi yaprakları yiyor. sevdi kerata ıspanak gibi bişey.
ona da verdim biraz yesin ölmez inşaAllah.

Düzenleyen patlakhaber : 15-04-2015 saat 02:01 Neden: resimden sonraki eklemeyi yaptım
patlakhaber Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön