View Single Post
Eski 14-04-2015, 23:19   #1948
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Çok zarifler Sevgili Akçabardak . Sonra söküyormusunuz saksıdan . Benimkiler baya bir yavrulamışlar . Yavruladıklarında saksıya sığmazlar gibi geldi .Nasıl bir ortamda saklıyorsunuz .

Evet yapraklar tamamen kuruduktan sonra söküp limon fileleri ya da bez torba içinde, gölge ve havadar serin bir yerde Ekim-Kasım ayına kadar bekletiyorum sevgili aleydi.
Bahçede olursa 3 senede bir (yavrular çok çoğaldığı için) söküp yavruları büyüklüklerine göre ayırıp tekrar dikiyordum.

En son 2012 de bahçede ne kadar lale var ise hepsini söküp irili ufaklı yavruları ayırıp uzun saksılara dikmiştim ama geçen sene tekrar söküm zamanında ameliyat olmuştum o yüzden ilgilenememiştim, aynı saksıda 2 sene kalmış oldular ama çiçek açmadılar, yapraklarının kurumasını bekliyorum, sonra sökeceğim ama sonra nereye dikileceklerine daha karar veremedim bahçenin küçük olmasından dolayı.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön