Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
Bazen tesadufler ve dusunulmeden yapilan seyler, ilginc sonuclar veriyor. Sn bahcedenn'in Cibrikasi, dondan once:
Eklenti 537971
Ortu yettigince, yanindaki feslegenle birlikte bircok fideyi korumaya almistim ama bazilari disarda kaldi. Sert bir don gecirmemize karsin, acikta kalan fidelere hic birsey olmamis. Bu cesit, Satureja hortensis degil de cok yillik, dona dayanikli Satureja montana olmasin?
|
Bir önceki yıl pazarda kekik adı ile satılan ürünün kökleri de olduğunu görünce satın almıştım. Diktiklerimden birkaç tanesi yaşadı. Tohum verdi ve dökülen tohumlardan aynısı çıktı. Geçtiğimiz yıl Eskişehir'den gelen üretici olduğunu söyleyen birinden hazır fidelerden aldım. Her yıl ektiğini kekik olduğunu söylemişti. Bir kısmını buradaki bir arkadaşıma verdim bir kısmını da damlama sulama ile yaptığım fidelerin aralarına diktim. Tabi limon kokulu kekik, limon kokulu fesleğen, reyhan ve iki çeşit de fesleğeni aralara dikmiştim. Kekik olarak aldığım her iki yılında da sonbahar gelince tohum verdi bozuldu ve öldüler. Ben Sn bahcedenn'in Cibrikasını ekemedim. Ancak bu yıl ekeceğim. Muhtemelen ikisi de aynı olduğunu düşünüyorum. Her ikisi de aynı çiçek ve yaprak yapısına sahipler. Sizdekilerin soğuklara dayanması ilginç. Çiçek açmaya yeni başladıkları için olabilir mi. Çiçek açtıktan ve tohumları oluşturduktan sonra bendekiler ölüyorlar. Tek yıllıklar.