Havalarin isinmasiyla birlikte mantar cesitleri genel olarak uretim acisindan iyi sonuc vermese de tropik iklime uyumlu bir cesit (sari istiridye) icin denemelere devam ediyorum. Bu cesit, dogrudan kompost icinde denenecek.
Bu bahar ilk defa cicek uretimi yapiyoruz. Cicekler, pazarda cok ilgi gordu. Cesit sayisini arttirarak devam edecegim.
Surekli uretim listesine alacagim bir marul, Italienischer. Bu marul, "geleneksel tohumlardan hibritler kadar verim alamazsiniz" propagandasini curuten bir baska ornek. 45-50 cm kadar boylaniyor. Agirlikla ilgili ilk sonuclari paylasirim ama yaprak verimi inanilir gibi degil. Bu cesidi sonbaharda havalarin serinledigi donemde tekrar deneyip en fazla ne kadar agirliga cikartabiliriz ona bakacagim. Restorana normal marul fiyatinin biraz ustunde verilecek. Sonbaharda bir sira bitkiyi de tohumluk icin birakip tohum kataloguna cikaracagim.
Osmanlı Çileği
Nihayet... Ates karincalarindan firsat kalirsa bol bol tohum alinip cogaltilmasi icin ANATOHUM Projesi gonullulerine gonderilecek.
Bilye Kekik
Bu cesitle ilgili bilgiye ihtiyacim var. Izmir'e ait oldugu soylenerek bana gonderilmisti. Diger kekiklerden farkli tipik bir ozelligi hakkinda, cesidi dogrulatmak icin isime yarayacak bir bilgisi olan varsa bilmek isterim. Aromasinin muhtesem oldugunu soyleyebilirim.