View Single Post
Eski 14-04-2015, 17:25   #301
erkanbey
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burhanaysan Mesajı Göster
erkanbey , paylaşımlarınız için teşekkürler. harika çalışmışssınız. bize de örnek oldunuz. bu günden itibaren (biraz geç kaldık belki ama ) çalışmalara başlıyoruz. 3 arkadaşız ve yarın ilk iş, düzeneği hazırlamak. çilek fidelerini sipariş ettik bile. çalışmalarımızı adım adım burada paylaşıp tüm arkadaşların yorumlarını bekleyeceğiz.
öğrenmek istediğim bir kaç konu var. yardımcı olursanız sevinirim.
- 40 veya 60'lık olarak yazdığınız borudaki delikler, sanırım 30 ar santim arayla demiştiniz. anladığım kadarıyla, her çilek seviyesinde delmeye gerek yok. öylemi?
- toprak olarak nasıl bir toprak kullandınız?
çilek ekilecek deliklerin arasındaki mesafe (üstten aşağıya doğru ) kaç santim?
eğer yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.
Bence çileği her zaman dikebilirsiniz sorun olmıcaktır sadece dikerken çiçekli yapraklı dikmeyin bir yaprak olsa yeter diktiğiniz çileğin kuvvetini yaprağa çiçeğe deil köke vermesi gerek o yüzden.deliklerin mesafesi çok önemli deil ama emin olun çok fazla deliğe (yani her çileğin dibine) gerek yok zaten öle yaparsanız su çok fazla basınç yapacak ve deliklerden toprak patlama yapacaktır,ilk çalışmamda deliklerde büyüktü ve çok patlattığım oldu balkon perişan oluyor işin özü şu alt delikler küçük üst delikler biraz daha büyük zaten suyu dolduracaksınız üstten üst deliklerden akan su üstten toprağı doyurarak aşşağıya doğru gelecek bence çok fazla delik zararlı olabilir.
toprak olarak torfda kullanılabilir tabi ama heryerde tavsiye edilen kumlu toprak geçirgen yani.Benim toprağım kumlu,yanmış hayvan gübresiyle karışık güzel bir toprak, burda satan bir ihtiyar var ondan alıyorum.bir deliğin bittiği yerden diğerinin başladığı yer 3 parmak kadar bendekinin bence yeterlide oluyor zaten delerken dikkat edin deliklerin hepsi aynı hizada deil çaprazlar.İki gündür güneş gördük şükür çileklerim iyice şımardılar kızarınca resimlerini eklicem sizde başarılı olursunuz inşallah bide çilekleri yediveren sipariş etmişsinizdir inşallah geçen sene diktiklerimde nisanda ve haziranda meyve aldım kışında veriyor ama ben yerlerini değiştirmiştim bu kış nasip olmadı yemek kalın sağlıcakla...

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön