View Single Post
Eski 14-04-2015, 16:27   #11
Cevizciankara
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 102
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ercan kızıl Mesajı Göster
Saygıdeğer arkadaşlar:

350 ağaçlık ceviz bahçesi yaptım-Dikim zamanı 20.02.2015 Tam tuttu mu tutacak mı derken 2 gündür bahçenin bulunduğu bölgede ciddi don olayı oldu! Şimdi merak ve endişe içindeyim. Size sorum Şu: Olan bu don fidanların köklerine zarar verir mi? Kısacası bu fidanlar gitti mi? yoksa sorun olmaz mı?
Not: Çukurlar kepçe ile istenilen şekilde açıldı, dikim şekli kuralına uygun yapıldı, fidan diplerinde su birikmesine izin verilmedi. Teşekkür ediyorum size.
Ercan bey ;
öncelikle bahçeniz hayırlı olsun.
Cevizleriniz sanırım daha uyanmadılar.
eğer uyanmadılarsa herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum.
Yok uyandılarsa ve sürgünler donduysa, o sürgünler gider.Ancak yerine inşallah yeni sürgünler gelir.
Birde eğer açık köklü dikdiyseniz 4 göz civarında tepe vurmasını mutlaka yapınız. Kökler henüz gelişmediğinden gövdeyi besleyemeyip kuruma oluyor. Ben geçen sene yaşadım. 400 fidan üstten kurudu.kuruyan yerleri kesince yeniden büyümeye başladılar.
Allah emeğinizi boşa çıkarmasın.


Düzenleyen Cevizciankara : 15-04-2015 saat 09:25
Cevizciankara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön