sayın feyzagüvenyksl,
kök temizliği sonrası köklere tarçın serpin ve yeni bir saksı harcına dikin. Yeni saksı harcı bulamıyorsanız eger, eski harcı 10 dk fırınlamanız öneriliyor (ben yapmadım). Bu şekilde topragı dezenfekte etmiş oluyorsunuz.
Çok fazla kök yok ise, aşırı sulamadan kaçının. Orkidenizin hayatta kalması için 1 kök bile yeterli. Ancak bu kökü kaybetmemek için özen göstermeniz gerek. Kök çokluguna da bakarak sulama yapın. Güneş gören, havadar ve nemli ortamı sever orkideler. (Örnek mutfak). Bu sebeple altına genelde Sn ymzumruttas'ın orkidesindeki gibi su ve taşlar konularak nem saglamaya çalışılır.
Burada dikkat edilmesi gereken, saksı altının suya değmemesi.
Bu durumda kök suya temas edebilir ve çürüme başlar.
Ne kadar sıklıkla sulayacagım ??
Saksısı kökle dolu orkidemi bu mevsimde haftada 1 kez suluyorum. Bulundugu ortam, bitkinin büyüklüğü bunu etkiler ancak tavsiyem ; kökler yeşilden griye döndügünde, saksı hafifler ve orkideniz susadıgını belli eder size..
Bitkinizi anlamaya çalışın ve aşırı sulamadan kaçının..
Bir de esinti / havalandırma şart. Duragan havayı orkideler sevmez. Açın camı, essin rüzgar... Yapraklarına su fısfıslayın hatta.. Ama cereyanda bırakmayın

Sulama suyuna orkide sıvı besini ekleyebilirsiniz. Piyasada birçok markanın var, Üzerinde yazanın yarısı kadar ekliyorum ben, fazla koymanıza da gerek yok. Umarım yardımcı olabilmişimdir.