@aleydi, bir önceki sene arkadaştan köklü cosmos alıp bahçeye dikmiştik. Geçen sene de eşimle birlikte bahçeyi temizler, sürerken muhtemelen kendiliğinden çıkmış olması gereken cosmosları bulmaya çalıştık ama olmadı. Dolayısıyla her tarafı otlarından temizleyip geçtik. Yani kaldırımda olsa veya bahçenin kullanılmayan bir kesiminde olsaydı biz de ellemezdik. Kadifeler de aynı şekilde. Bu sene kadifeleri bahçe plakalarının (fayans) bittiği yerlere sırayla sınır oluşturacak şekilde ekmeyi planlıyoruz. Cosmosları da geçen seneki yerinden farklı bir yerde ve daha yoğun görmeyi istediğimiz için evde çimlendirdik.
Sizin kaya bahçesi için de; en altta taşlarla çevirdiğiniz yerden zirveye çıkarken iki-üç karış üstteki yeri de aynı taşlarla çevirin; en üste bulduğunuz soğuğa dayanıklı sedum cinsinden iki kucak, orta kısma nispeten daha az yayılan ama bulunduğu yeri dolduracak (bu sene aubrietayı deneyeceğim ben de, ortaya yakışır mı bilmem) en alta da alyssumlar. Bir değerlendirin, geçen dolaşırken evin bahçesinde gördüm, güzel olmuş ama seyredenleri sıkmaması için tepeyi biraz geniş tutmak gerekecek yoksa sizinki gibi tek halka yetecektir.
|