Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cliper
Çocukluğumda güney cephe 3 yanı camekan ufak balkoumuzda babamın bir mum çiçeği vardı.Bu çiçeğin bedenin alt kıısmı direk güneş altında tavanı tamamen sarmıştı.Güneşten kavrulan bu balkonda yaz boyu yazlıkta olduğumuz için 2 ila 3 sefer anca su yüzü görürdü o garibim mum çiçeği.İnanın yapraklarından çok çiçeği olurdu ve eve kokudan girilmezdi.
Seneler sonra bende babam gibi bir mum çiçeği yetiştirmeye heves ettim.Benimde güney cephe küçük bir terasım var üstü şeffaf ethernit kaplı aynı eski balkonumuz gibi yazın çok sıcak olur.Bundan sonrası çiçeği geliştiremeyen ve çiçek açtıramayan arkadaşlar için dikkat!!
Geçen sene Haziran ayında edindiğim 30cm lik carnosaları birden fazla dal olarak 2.5m civarına çıkarıp 3.5 ay içinde Eylül ayında çiçek açtırdım.Uyguladığım yöntem şu;
Gelen carnosaların bir kısmını sabahtan öğlene kadar güneş alacak şekilde sağ,ibir kısmınıda öğlenden akşama kadar güneş alacak şekilde sol duvara rafa yerleştirdim.Raf yapma sebebim direk öğle güneşinden kurtarmaktı.En sıcak günlerde dahi kesinlikle 1 haftadan evvel su vermedim.Her sulamayı muz enzimi ile yaptım.Ve hiç aksatmadan bazen 1/3 oranında maden suyu karıştırılmış su ile,her gün normal temiz su ile gece 12 ye doğru fısfıs ile yapraklarını suladım.Onlarda karşılığını bana fazlası ile verdi.
|
Sn Cliper ;
Sulamaları muz enzimi ile yapıyorum demişsiniz.. Muz enzimi ile ne demek acaba açıklayabilir misiniz lütfen...