Pazar günü balkon için ayırdığım tüm tohumları viyollere ve üretim saksılarına ektim. Sadece etkinlikten edindiklerimi değil ayrıca satın almış olduğum türleri de, tüm günümü aldı ama işin en heyecan verici ve eğlenceli kısmı başladığı için mutluyum, her akşam kontrol var artık
Hatay dağ kekiğini nane saksımdaki boş kısımlara ektim, nakkaş sarmaşığını da ortasında bir adet petunya fidesi olan askılı saksımın çevresine serpiştirdim. Karanfil ve hüsnüyusuf tohumlarını bilerek henüz ekmedim, onların ekim tarihinin haziran ayı olması gerekiyormuş, bana teyzemin hediye olarak yurtdışından getirdiği karanfil tohum paketinde öyle yazıyor en azından...
Büyük gözlü viyolde ağırlıklı olarak ağaççık ve çalı formlu bitkiler var...
Burada ağırlık yine ağaçlarda...
Küçük gözlü viyolde ise çiçek tohumları mevcut, itiraf etmeliyim ki işin en sıkıcı kısmı küçük viyolü doldurmaktı

İlk dört sıra da yine teyzemin hediyesi olan cam güzelleri var...
Küçük viyolün önündeki saksıda da pembe zakkum tohumu var, annemden döndüğüm bir gün yok kenarındaki zakkumun tohumdan yıkıldığını ve etrafa savurduğunu fark edince montumun cebine doldurduğum tohumlar
Fotoğraflarda olmayan birde yuvarlak menekşe saksısı tabir edilenlerden bir saksı mevcut, sanırım çapı 30 cm. civarındadır, artık hiç yer kalmayınca onun içine de satın aldığım ne kadar bodur çiçek çinsi varsa elimde karıştırıp serpiştirdim...