View Single Post
Eski 12-04-2015, 01:20   #2134
hdhd06
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-03-2015
Angry Topraksız Gelecek - başlangıç yardımı

İyi günler herkese,

Bir süredir forumu takip etmekteyim, topraksız tarımı gelecekte ticari olarak düşünüyorum. Ancak ticari olarak düşünmeden önce bu sezon deneme amaçlı evimin terasında bir sistem hazırlamayı düşünüyorum. Forumda birçok konu ile alakalı bilgi var ancak ben biraz daha duruma özel bilgi talep etmekteyim.

öncelikle yapmak istediğim sistem yatay olarak 3-4 metrelik PVC lerin birleşimi şeklinde olacaktır. bu şekilde 4 adet PVC nin birleşimi ile toplamda 15 metre civarı bir yol hazırlayacağım.
PVC lere açılacak deliklere plastik bardaklar içerisinde fideler dikeceğim. buraya kadar kafamda netleşti ancak almam gereken su pompasını sizlere sormak istedim. başka bir konuda bahsedilen iki pompadan ;
Venusaqua E-3303 Kafa Motoru GittiGidiyor'da 152347490

Pkm-60 Yarım Parmak Su Motoru Su Pompası Dinamo GittiGidiyor'da 152893797

bunlardan hangisi anlattığım sisteme uygun olur ya da başka bir tavsiyeniz var mı ? benim için bahsettiğim sisteme yeterli olması ve çok elektrik yakmaması önemli. yani evde ürün yetiştirelim derken faturaların şişmesini istemem

ayrıca yetiştirmek istediklerim ; +domates ve çilek ( bunları çok istiyorum ) , yanında kıvırcık ve salatalık da olabilir. bunlar için tohum ve besin eriği alabileceğim (hepsine tek bir besin kullanmak istiyorum ) tavsiyeniz bir ürün var mıdır ? Ankara'dayım gidip alınabilecek yerler varsa çok iyi olur. En azından alışveriş sitesi olarak tavsiyeniz nelerdir ?

bir diğer sorum ise ph değeri gibi şeylerin çok önemli olduğunu düşündüm okudukça forumu. bunları ölçecek şeyler şart mıdır ev ortamında ? bunlar için takip etmem gereken neler var yani ph ile birlikte ?

sistemi kuracağım yer evimin terası. rüzgarı ve güneşi bol. rüzgardan yatay sistem sayesinde kurtulabilirim diye düşünüyorum. günlük kaç saat güneş almasını tavsiye edersiniz ona göre bir yer ayarlamam gerek.

ÖZETLE SORULARIM ; 1- bahsettiğim sisteme göre Su pompası önerisi ?
2- alışveriş yardımı
3- takip edilmesi gereken değerler nelerdir ?
4- günlük kaç saat güneş görmeleri gerekmektedir.

bir an önce başlamak istiyorum o sebeple her tavsiyeniz her cevabınız benim için çok önemli.şimdiden çok teşekkür ederim.

hdhd06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön