View Single Post
Eski 10-04-2015, 23:55   #5
aaligul
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-10-2014
Genel Değerlendirme 2

geçen haftasonu köydeydim. uzun yıllar ekilip biçilmemiş bahçemizin bir kısmını yazın sürmüştük, şimdi tekrar sürdük. ekilecek alan 200 metrekare, yapabilirsem damlama sulama yapacağım. yazdan inek gübresi de çekmiştik. gitmişken geç de olsa nohut ve soğan da ektik... ancak eve döndüğümde beni süpriz bekliyordu, ikinci postada ektiğim bazı tohumlarım çimlenmişti ve ışığı bulmak için epey zorlanmışlardı anlaşılan, büyük bir hata yapmıştım, onları aslında balkonda bırakmalıydım(( o kadar boy atmışlar bazıları kırılmıştı bile... ben de acemi aklımla onlara kürdandan destek yaptım)) hani sebze verirler mi bilmiyorum ama sebzesiz olsa yaşamalarını istiyorum bu akşam onları 1,5 lt pet sişelere ekeceğim, anca kurtarır.... geçtiğimiz hafta, sn heyyamola'nın tavsiyesi üzerine, toprağı az olanlara toprak ekledim, bazılarının köklerini doldurdum. çok da iyi oldu, sanki, güçlendiler, gülümsüyorlar sanki )) köklerini güçlendirmek için sn heyyamola'nın tavsiyelerini yapabilirsem önümüzdeki hafta yapacağım. hatta belki sn aleydi'nin yaptığı gibi siyah fide poşetlerine de aktarabilirim.
şuan üç günde bir kökten sulama yapacağım.
ikinci postada ektiğim tohumların çimlenmesi çok yavaş gidiyor. günde ancak bir tohumu balkona alıyorum, hatta bugün hiç yoktu. daha serin yerde duran tohumlarımda ise hiç çimlenme yok...
yine bu hafta tekrar ekim yapacağım. bu sefer her akşam nemlendireceğim.

Eklenen Resimler

aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön