Viyolleri tünel sera içinde muhafaza etmekteyim. Tünel seranın içinde yabancı otlar çok çabuk çıkabildiği için ve zirai ilaç kullanmak istemediğim için yere taban örtüsü olarak şeffaf naylon serdim. Aslında tünel serada toprak üstüne taban örtüsü kullanabilirdim ama ışığı yansıtsın ve nemi muhafaza etsin diye şeffaf naylonu tercih ettim.
Tohumları viyollere dikmeden önce tohum harcını suya doyuncaya kadar suladım ve bir süre bekledim. Buradaki amacım hem harcın tava gelmesini sağlamak hem de harc ilk defa suyla temas ettiğinde oluşabilecek kimyasal tepkimeler nedeniyle açığa çıkan ısının tohuma zarar vermesini önlemekti.
Tohumları 1 gün ılık suda bekletmem gerekiyordu aslında. Ama ekmem gereken o kadar çeşit tohum vardı ki karışıklığı önlemek için bu basamağı atlamak zorunda kaldım. Bu kadar çok çeşit tohum istediğim için kendime kızdığımı itiraf etmeliyim. İlk zamanlar bu kadar fazla tohum istediğimin farkında bile değildim. Daha sonra listeleri inceleyip fazla tohum siparişimi görünce hangi tohumları sipariş listemde çıkaracağıma karar veremedim. Bazı paylaşımcılar tohum gönderemeyebilir düşüncesiyle de sipariş güncellemesi yapmadım. Tohumlar geldiğinde gördüm ki tüm paylaşımcı dostlar eksiksiz olarak tohumları göndermişler. Kendimden utandım
Tohum ekiminden önce viyollerin harc ile doldurulduğu resimler aşağıda. Tohumların ekimi ve teker teker etiketlenmesi çok zaman aldı. Hafta sonu son durumları fotoğraflarım düşüncesindeyim.
Her şey gönlünüzce olması dileğiyle... Selamlar... Saygılar...