Konu
:
yanmış tavuk gübresi yapımı
View Single Post
08-04-2015, 22:41
#
4
hatipali74
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
Organik Gübre karışımı
Konuyu doğru yerde açtığımı umuyorum. 2-3 gün önce uzun zamandır yapmayı planladığım gübre karışımını yaptım. Resimlerde gördüğünüz bahçedeki boş alanın etrafını çevirdikten sonra önce zemine 2 traktör yaş inek gübresi döktürttüm. Yumurta tavukçuluğu yapılan çiftlikten getirttiğim 4 ton kadar yaş tavuk gübresini inek gübrelerinin üzerine döktürttüm. Onun üzerine resimlerde gördüğünüz gibi 2 traktör kadar çürümüş saman döktürttüm. Aslında niyetim samanları tavuk gübresinin altına dökmekti. Ancak samanları getirmeyi söz veren köylü arkadaş geç getirince mecburen tavuk gübresini boşaltmak zorunda kaldık. Samanların üzerine 5 kilo kadar melas şekerini bir fıçı suda sulandırıp yağmurlama ibriği ile samanların üzerine döktüm. Elimde kalan 2 çuval leonardit ve 1 çuval odun külünü de üzerine serptikten sonra yine getirttiğim 2 traktör kadar karışık halde bulunan inek ve koyun gübresini en son kat olarak üzerine döktürttüm. Tabii, bu arada 25 kilo kadar toz kireci gübrelere karıştırdım. Vaktim olsaydı, en son yarım traktör kadar orman toprağı getirtecektim. Ama akşam olduğu için üzerini 2 kat naylonla bastırarak bundan vazgeçtim. 2 ay kadar sonra açıp karıştıracağım. O zamana kadar hazır olacağını umduğum enzimi sulandırıp üzerine dökmeyi ve tekrar örtmeyi planlıyorum. Bu şekilde önümüzdeki bahara kadar bekletmeyi, önümüzdeki kış solucanların devreye girerek artı katma değer katmasını hedefliyorum.
Bu konuda tüm arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.
hatipali74
Kullanıcının Profilini Göster
Özel Mesaj Gönder
hatipali74 Kullanıcısının Gönderdiği Mesajları Bul