Konu: sümbül
View Single Post
Eski 06-04-2015, 20:06   #1427
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi minguinho Mesajı Göster
Merhabalar,

Geçtiğimiz sonbaharda markette denk geldiğim sümbül soğanlarını görmemle müthiş bir merak gelişti zihnimde. Terasa konumlandırdığım saksılarda toprağa özenle yerleştirdiğim, sürekli üstünü açıp ne kadar kök saldığını ne kadar büyüdüğünü merakla kontrol ettiğim içinden çıkacak muhteşem kokulu güzelliği seyretmek için aylarca sabırla heyecanla beklediğim soğanlarım muazzam bir güzellikle çiçeklerini açtılar Mart'ın başında. Subhanallah. Çok gürbüz değillerdi ama etkileyici olan şey gözlerimin önünde kupkuru soğandan böyle bir güzelliğın çıkmasıydı. Rabb'in kudretini tefekkür etmeye bir vesile oldular aynı zamanda.

Sümbüller yumru yumru olmuş çiçeklerini açacakken pek dokunmamak gerekiyor onu özellikle belirteyim. Henüz bir yaşına basmamış olan yeğenim tam bir çiçek meraklısı, özellikle halasının sümbüllerini görünce kendinden geçiyor. Dokunmanın yasak olduğunu öğrendi, ellerini sürmeden sadece çiçekleri öperek sevgi gösterebileceğini öğrettik ona. O yüzden yanına yaklaştırdığımda elleriyle saksıyı kavrayıp sulu dudaklarını çiçek kısmına dokunduruyor, kendince öpüyor seviyor Öptüğü çiçek yaprakları yandı, düzgün büyümediler. Buna dikkat etmekte fayda var.

Bu sene ilk defa sümbül yetiştirdiğim için solan soğanları nasıl muhafaza edeceğimi bilmiyorum. Toprakta ne kadar kalmalıdır, topraktan çıkarınca nasıl hangi şartlarda muhafaza etmelidir, yavru soğan varsa nasıl davranmalıdır? Engin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Selamlar..

Okuyacaksınız. ! "Soğanların depolanması ve preparasyonu" başlığını okuyun. Ayrıca ben pek çok nesaj da açıklamıştım bulursanız onları da o0kuyun. kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön