Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Fotoğraflar konduğuna göre işleri bitirip keyif sürmeye başladın galiba
Fotoğraflar beni aldatmıyorsa Yandallar hala güçlü ve liderle mücadele ediyorlar tac formu sık gibi geldi bana
Eklenti 545174
1 ve 2 nolar ana yandal tercih edilmisse (ki mesafeler bile sık) aradaki dallar çıkarılmalıydı, bu kadar yandal olduğu sürece lider gelişim gösteremez.
Örneğin: hemen arkasında ki üç katlı gibi görülen fidanın aradaki dalları şimdilik durabilir ileride bu dallar çıkınca katlar arasındaki mesafe uygun.
İlk katlar için çatı biraz alçak fakat küçük bahçelerde olabilir çok sorun teşkil etmez.
5 ve 6 noların olduğu bölgedeki gövde kalınlık orantısızlığı arada fazla dal olduğunun belirtisidir. Yani bu kadar bariz belirti olmaması gerekir. Orantı daha az olmalıdır.
|
Usta, işareli olan fidan güçlü olanlardan biri, dolayısıyla yan dal çıkarmaya kıyamadım. Çok haklısın teşekkür ederim, evet gövde orantısız gelişmiş. Dönüşte senide alır hatalarımı beraber düzeltiriz.