İsmail Bey sizin dahlia lardan ses yok daha, biz de ona göre harekete geçeceğiz, sinyal bekliyoruz
Ben geçen yaptığım gibi siyah orta boy poşetlere ekeyim istedim. Toprak almak için gittiği dükkan sahibi ile konuştuk biraz. Benim de yaylada dahlialarım vardı, ek-sök usandım uğraşmaktan artık bıraktım ortanca diktim onun yerine dedi. Ayrıca iddiasına göre bu mevsimde benim planladığım gibi poşete veya saksıya ekip 1,5 ay sonra yaylada havalar iyice ısındığında ve çiçekler nispeten geliştiğinde yaylaya dikmek ile zamanı geldiğinde direk soğanları toprağa dikmenin arasında gelişmeleri açısından bir farkın olmadığını boşuna uğraşmamamı söyledi. Açıkçası benim de işime gelecek eğer dediği doğruysa çünkü dikilecek soğan sayısı tek tek koparıp ekeceğimizi düşünürsek 200 kadar vardır.
Evvelki sene bim den aldığım 5-6 poşet bodur dahliayı acemilikten düzgün olmayan kıraç, taşlı, kumlu bir yere dikmiştik ve bir kısmı çıkmamış, çıkanlarda neredeyse biz yayladan inmeye yakın ancak çiçeklenmişlerdi

Geçen sene elimdeki soğan sayısı 10 kadar olduğu için poşetleyip dikmiştim.
Bir de aşağıda çelik alma-dikme zamanı bitti bitecek. Forumda iki arkadaşa ortanca çeliği bulabileceğimi söyledim. Yayladakiler daha yapraklanmadı, yaprakları çıkmaya başladığında çelik alıp plasatik litrelik su şişelerinin içinde hafif nemlendirerek kargoyla göndermeyi düşünüyorum. Yayladaki ortancalardan çelik almak için henüz erken olmadlı di mi?