Tohumların hepsini ekiniz ben kaynağı buldum seneye tekrar sipariş geçeriz.
Kendi yaptığımı anlatayım isteyen uygulayabilir:
(Bendekiler viyoldeler ancak size çimlenenleri diğerlerinden ayırmak ve yerinden kolay çıkarmak için ayrıca cinslerini yazmada kolaylık olsun diye pet bardak yolladım)
bardakları üstten 1 cm boş kalacak şekilde torf doldurun, ortasına parmağınızla 0,5 cm derinliğinde çukur açın içine tohumu koyup torfla kapatın, ilk sulamayı iyice sulayıp yapın ve sonraki günlerde de üstüne sprey ile su püskürtün.
Bizim mutfak buhrana girdi üstleri kuruyup duruyor, torfun rengi açılmaya ve nemi kaybolmaya başlayınca (ki günde 2 kez oluyor) sprey ile hemen su püskürtün ancak cumbul cumbul su olmasın. Şimdiden fazla güneş almayan bir yerde ekim yapın, tohumlar çimlenip filizler çıkmaya başladığında ise yarı gölge bir yerde biraz gelişsin ve yaprakları çoğalmaya başlayınca da 5 veya 10 litrelik kovaya aktarın ve kışı içeride geçirmesini sağlayın. Unutmayın ki çoğu odunsu bitkide yaprak ve kökler hemen hemen aynı çapta açılıyor, pet bardağın içinde kocaman fidan olmasını beklemek hata olur. Ayrıca zaten tropik olan bitkimizi dışarıda dona maruz bırakıp öldürmeyelim.
Bizim taraçada 50 kadar kola şişesi birikmiş bakalım kışın nereye alacağız içeriye. Köpek de pawpaw (Asimina Triloba) ların 2 tanesini şişeleri kemirip içindekileri döküp saçarak imha etmiş.
Unutmadan torf olarak klassman potground kullanıyorum.
|