View Single Post
Eski 30-03-2015, 11:42   #235
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 Mesajı Göster
Sevgili aleydi, şimdi yoruluyorsunuz ama bu tatlı yorgunluğun karşılığını fazlasıyla alacaksınız.
Küpelilere gelince çok fazla bilgili değilim ama tecrübelerime dayanarak açık havayı daha çok sevdiklerini söyleyebilirim. Daha önceleri açık balkonda hiç sorun yaşamadığım küpelileri geçen yıl kapalı balkonda yapamadım. Yağmurlu havalar çok uzun sürüncede beyaz küçük sinek yaptılar. Bende diğer çiçeklerime geşmesin diye olduğu gibi kayınvalideme verdim. O da topraklarını değiştirip açık havada bakmaya başladı. Küpeli kısa sürede kendine geldi ve çiçek açmaya başladı. Bu arada bende pişman olmadım değil hani.. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum, sevgiler...
Annemin hep küpelileri vardı . Bu bitki sevgisi genlerle alakalı galiba .Havalar güzel ,fideleri dışarı çıkarınca , pazardan aldığım küpeliyi de çıkardım dışarıya .Zengardende bitki olarak küpeli satışı yok . Fide olarak aldım. Umarım onlarda sorun yaşamam .Bugün kalanchoe ve erika , küpeli vb topraklarını değiştirmek istiyorum . Saksı değişimleri beni tedirgin ediyor .Umarım yeni yerlerini severler
O pişmanlığı hep yaşıyoruz . Bende verdiğim bazı şeyleri sonra çok aradığım olmuştur Küpeli dal çelik yoluyla kolay yetişiyor bildiğim kadarıyla . Tam bahar , kayınvalidenden alıp çelikleye bilirsin .Çiçekleri çok güzel sevilmiycek gibi değil .Teşekkür ederim sevgili Yağmur143 . Sevgiler ..

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön