View Single Post
Eski 27-03-2015, 20:08   #201
uylimaz
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-03-2015
Wink Bitki sulukları, sulama küreleri

Artık hemen her yerde bitkinizin kendi kendine sulanmasını sağlayan plastik bitki sulukları satılmaya başlandı. Tatile giderken bitkilerinizin susuz kalmaması için tasarlanmış olan bu ürünlerin başaşağı olarak bitki toprağına saplayacağınız su şişelerinden tek farkı ince uzun bir sapa sahip olması ve tepeden doldurulabilmesi. 500ml su alan bu kaplar bitkinizi 2 hafta kadar sulayacağı iddiasıyla satılıyor.

Deneyen, bu konuda fikir beyan edebilecek olan var mı?

Ben bitkilerime yararlı olacağını düşünüyorum çünkü toprak kurudukça suyu salarak ihtiyaç duyulan kadar su vereceğini sanıyorum. Sık sulayamayacağımız ağaçlarımıza ve güllerimize bile normal pet şişelerle bu tarz uygulamalarda bulunup iyi sonuçlar elde ediyorduk. Bu ürünler daha kullanışlı görünüyor.

Ancak kullananların söylediğine göre toprağa sapladığımız ince boru kısmı tıkanıyor ve küf bağlayınca çok zor temizleniyormuş. Bazıları da içine kum konulması gerektiğini söylüyor.

Benim küstümotum, kedinanem ve passiflora fidanım var. Onların saksısına ekmeyi düşünüyorum. Sizce zararı olur mu?

uylimaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön