View Single Post
Eski 27-03-2015, 12:44   #1239
sadrainman
Ağaçsever

sadrainman's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2014
herkese merhaba,uzun zamandır balkonda ne yetiştirsem diye düşünürken çilekte karar kıldım 10 gün önce fakat fideleri ancak bugün bulabildiğ*ğim için yeni dikebildim .Ne de olsa adanadayım mutlaka bulurum çilek fidesi diyerek internetten sipariş olayına girmedim ancak evimin civarındaki seracıları dolaştığımda 3 tl den 9,5 tl ye kadar çilek fidesi vardı sanki altın çilek
neyse zar zor 1.5 tl diyen bi satıcıyla pazarlık sonucu 40 tanesini 1 liradan aldım 5 liraya da yanmış gübre aldım . Eve geldiğimde 37 tane çıktı şimdi gübreden de şüphe etmeye başladım acaba gübre mi diye hiç koku yok çünkü
marketten aldığım kalın çöp poşetlerinin her birisine 10 lt torf ,3 lt normal toprak ile doldurdum
fidelerin kökleri gayet gelişmiş yaprak sayıları güzel cinsi yediveren.üzerindeki çiçekleri kopardım gelişim devam etsin diye bir kökten 7 çiçek koparttığım oldu başarılı olursam sanırım verim güzel olacak görünüyor.fideleri ekmek için açtığım küçük deliklere eski bir yemek kaşığı ile gübreden attım sonra biraz torf ve sonra fideyi diktim ve can sularını verdim direnaj içinde fidelerin dikildiği delikten şiş ile 4 er delik açtım yeterli olmaz ise sonra yine açmayı düşünüyorum
gübreyi de 10 günde bir diplerine serpmeyi düşnüyorum ama doğru mu yanlış mı bilmiyorum önerilerinize açığım

Eklenen Resimler

sadrainman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön