View Single Post
Eski 25-03-2015, 22:32   #6
blaze ash
Ağaç Dostu

blaze ash's Avatar

Giriş Tarihi: 04-10-2011
Merhabalar, asagidaki memekselerimi marketlerden almistim. Acaba cins menekse mi yoksa standart mi? Menekseleri cok sever ve yetistiririm. Ama cinsleri hakkinda bir bilgim yok.

Bir de bi sorum olacak. Once durumu anlatayim. Ocak 2014 te internetten siparisle aldigim yavru menekseler hala toparlanip ciceklenmediler. Ciceklenmeyi birakin govde olarak da buyumediler. Bir tanesi 2 hafta once bir anda büyüyüp ciceklendi ama diğerlerinde degisiklik yok. Evde bir sure bekledikten sonra topraklarini degistirmistim. 3-4 ay sonra baktim degisiklik yok saksilarini biraz buyuttumm. Normalde saksinin bitki capinin 3te biri büyüklüğünde olmasi gerektigini biliyorum ama belki buyurler diye daha buyuk saksilara gecirdim. Az az suluyorum. Baharla beraber biraz hareketlenme basladi ama hic umidim yok. Ciceklerim geldiklerinde kargoda hasar gormustu o nedenle bir süre serada beklettim. Sonra disari çıkardım. Degisme olmayınca gelisimi hizlansin diye tekrar seraya koydum. Nafile. Bu dediklerimi kisa araliklarda yapmadim elbette. Menekse bakimi ile ilgili bir cok seyi burdan ogrendim.

Sorum su:, bu menekselerin bu kadar zamandir buyumemis olmalari normal mi? Gelisimlerini hizlandirmak icin neler yapabilirim. Yavru olduklari icin hic gubre vermedim. Topraklarini degistirince de gerek görmemiştim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

NOT: menekseler su anda sabah ve aksamlari dolayli olarak gunes alan, surekli gun isigi alan camin onundeler.

blaze ash Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön