View Single Post
Eski 24-03-2015, 22:13   #269
telato
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2014
Sayın Serdar1984; hoş geldiniz şeref verdiniz sayfama.
Öncelikle söylemek istiyorum ki, bende eski bir güvercin besleyicisiyim.
Gençlik yıllarımda uzun bir süre besledim, o zamanlar ben yolda normal yürüyemezdim
Yürürken gözüm hep evlerin çatısında olurdu güvercin aramakta, bu sizin içinde geçerli mi?
Şimdi sorularınıza gelicek olursak, gerçi siz sorularınıza cevabını da vermişsiniz...

1-Evet, toprağı elemekteki amaç köklerin rahat etmesi için ortam yaratmak, benim küçük taşlarla bir derdim yok,
küçük taşlar zaten olmalı, eğer dikkat edicek olursanız benim eleğim, kum eleği değil.
Hatta ikinci eleğim kare şeklinde ben yaptım yani hazır değil, her iki eleğiminde tel aralıkları geniş.

2-Evet, dere kumu yerine perlitte olabilir, ama ben tohumdan üretimde kullanıyorum, şaşırtma yapıp daha büyük
viyolde verimli topraklı ve perlitli bir dönem daha geçirtiyorum.

3-a)Evet, hayvan gübresi ve leonardit kullanıyorum, ama bunun dışında bahçem için kemik unu'da kullanıyorum,
kemik unu kullanarak bahçeme kalsiyum ve fosfor vermiş oluyorum, organik olarak...
b)Solucanların yaşaması için ortama yaratıyor, besliyorum, biliyorsun ki solucanlar toprağı havalandırıyor ve
gübresi çok faydalı.
c)Parklarda çim biçme makinesi ile çimleri biçen belediye görevlileri çimleri büyük çuvalara koyuyor, onları
istiyorum bahçeme büyük bir çukur kazıp içine çimleri koyup toprakla kapatıyorum.
d)Arkadaşlarımdan güvercin gübresi alıp, şerbet yapıyorum, az güvercin gübresi koymak lazım, fazlası
çok çok zararlı...

4-İnternette leonarditin kullanımıyla ilgili videolar seyrettim, onlar bahçeye tohum serper gibi serpiyorlardı.
Avuçlayıp atıyorlar ama fazla değil. Gözünde canlandırmışsındır. Bende bunu ölçü aldım.

Umarım faydalı olmuşumdur.
Name:  20150324_140631.jpg
Views: 696
Size:  68.7 KB
Bu toprağı eliyorum...

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön