Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem 01
Maşallah çiçeğiniz gayet sağlıklı ve güzel görünüyor. Çiçek açmamasının nedeni zindanda yaşamaya çalışıyor. Sizin için oda elverişli de ona karanlık. Havalar uygun olduğunda üzerine güneş gelecek bir balkon varsa çıkarın orada dursun. Sonbaharda geri içeri alın. Yoksa perdeyi açın iyice aydınlık gelsin. Sürekli saksı değiştirmeyin. Gerekirse saksının kenarlarından alta doğru eski toprağı alın kenarına yeni toprak koyun. Bir saksıya evdeki sebze meyve artığını doldurup üstüne toprak kapayın sulayın arada sırada karıştırıp havalandırın. Çürümüş bitkili bu toprağı kullanın. Dallarını da bir ipe yatırın birbirinin ışığını engellemez daha iyi olur. Çoğaltmak isterseniz uzun dalın altında yaprak altına veya daldaki kök gözlerinin olduğu yere plastik bardağı, saksıyı yarısını ayırıp dala yerleştirin toprak doldurun kutu bandı streç naylonla sabitleyin sulayın. Hava ısınınca 1 ay içinde hemen köklenir. Altından kesin.
|
Sayın Erdem ;
Aslında oda aydınlık fotoğraf çekilirken perdeyi kapatmıştım. Sanırım budama yapmak iyi gelecek ama ben cesaret edemiyorum sanırım bir çiçekçiden destek alacağım. Sebze meyve artıkları gayet hoş bir fikir bütün çiçekler için uygulanabilir mi acaba ? Yorumlarınız için teşekkür ederim.