View Single Post
Eski 23-03-2015, 14:59   #500
asmalıtepe
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili asmalıtepe fidelerinizin gelişimi iyi gidiyorsa, yapraklarda hafif sararmalar yani renkte açılmalar yoksa 10 cm. boyuna gelene kadar idare eder, yeter ki açık hava ve bol güneş alıyorsalar keyifleri yerindedir.

Evet insanız sonuçta bocalayabiliyoruz bu da doğal hakkımız acaba öyle mi yapsam şöyle mi olsa diye heyecanlanmalar, paniklemeler hepimizde oluyor, yaşadıkça öğreniyoruz.

Daha çok küçükler ben şimdi size eliinizde var ise birazcık çiftlik gübresinden seyreltilmiş şerbet yapıp sulama suyu olarak verin desem ozaman da ben tereddüt ediyorum acaba yakar mı diye biraz bekleyin isterseniz.

Havalar ısındıkça gelişmeleri de hızlanacaktır.
Sevgili Akçabardak işte tam da kaygılandığım noktaya dokundunuz. Renkte hafif açılma hissettim bir diğer konu da biliyorsunuz torf çabuk kuruyor, fazla da sulayamıyorum boya giderler diye..

Aslında ekimi erken yapmanın ceremeleri bunlar. Balkon domatesleri için farketmiyordu zaman ama dışarıya dikilecek fideler için erken ekim yaptım sanırım. Bunlar besinsiz bir ay daha geçiremezler değil mi..

İlk mesajınızı okumadan Asmalıya çıkıp inmiştim. Toprak, gübre, mil karışımı yaptım getirdim şaşırtma yapmak için. Sonra sizin de önerinizle biraz daha bekletmeye karar almıştım.

Şimdi de yerli cinsleri ve cherileri şaşırtayım, Red Robinleri ve Totemleri aynı yerde biraz daha tutayım diyorum. Onları gübreye dikmek için erken sanırım.

Yakın ilginiz beni çok sevindirdi. Allah razı olsun sizden. Dediğiniz gibi bu nasıl bir heyecan, endişe kardeşim Allah başka endişe vermesin hiç birimize..

Sevgiler...

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön