Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Bahçe senin. Tabi ki karar da senin; soğanlılar, hercailer, çuhalar biliyorsun bu mevsimin çiçekleri. Yaza kalmayacaklar. Ne bileyim işte yok belli bir zamana kadar sulayacaksın, sonra topraktan çıkaracaksın ya da çıkartmayacaksın su vermeyeceksin, çuhalar güneş almayacak, gölge bir yerde olacak; güzeller fakat işte istekleri, bakımları da önemli. Benim öyle yerim yurdum belli olmadığı için mevsiminde dikiyorum, seneye mevsimi gelince ne çuha, ne hercai kalmıyor, soğanlılarda sorun yaşıyorum.
|
Bitkilerimizi kaybettiğimizde üzülüyoruz ,fakat yerine yenisini koyabiliyoruz . Eve alıp onlar için özel o da ısıttığım halde . Onlarca sardunyam öldü .Bazen ne kadar çabalasakta olmuyor .
.Soğanlılar çok az çiçekli kalıyorlar haklısın .Geçen yıl sulama olduğu halde çürümediler . Hatta -20 derece ,70 cm kar altında sağlam çıktılar .Bazen doğa kendi kendini daha iyi koruyor diye düşünüyorum .Yoksa hiç bir tür canlı kalmazdı .
Daha tam olarak çözemedim . Hatalı seçimler yapabiliyorum .En çok övgüyü sen hak ediyorsun Sevgili YeniGine . Tüm olumsuzluk zorluklara rağmen ,hep heyecanlısın . Hayranlıkla izliyorum yaptıklarını .Bence hep böyle ol .