View Single Post
Eski 31-07-2007, 12:37   #174
Sevilay
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-07-2007
Cam Güzeli

Merhabalar herkese,
Ben aslında Ateş beye bazı sorular sormak istiyorum.Sanırım cam güzeli hakkında en çok bilgi ve tecrübe sahibi kendisi.Burada onun ve herkesin cam güzeli hakkında yazdğı herşeyi dikkatle okudum.4-5 saksı katmerli cam güzeli aldım.Oldukça fazla güneş alan mutfağımın cam kenarında tülün arkasında bir masaya bu 5 saksıyı koydum.Bu arada Ateş beyin dediği gibi birkaç dalı kırıp bir bardakta köklendirdim.Onları da ayrı saksılara ektim.Ancak,aldığımda üstünde onlarca tomurcuk olan cam güzelleri daha açmadan tomurcuklarını dökmeye başladı.Çiçeklerden yaklaşık 2 metre uzakta devamlı açık bir cam var.Ama çok fazla da rüzgar girmiyor.Belki topraklarında solucan v.s vardır diye topraklarını değiştirip torfa tekrar ektim ve cama çok yakın olduklarını,çok sıcaktan belki rahatsız olabileceklerini düşünüp yaklaşık 1 metre geriye çektim.Torf su tutan bir yapıda olduğu için üstü kurumadan su vermiyorum.Köklerin çürümesinden korktuğum için.Yine de tomurcuklar dökülmeye devam ediyor.Hatta artık yaprakları da sanki suyu emilmiş gibi zayıflayıp düşüyor.Dökülmeyen yaprakları da son derece diri ve sağlıklı görünüyor.Ben nerede hata yapıyorum bilemedim.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılar
Berke

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön