Yeni ektiklerimden:
1 ad. p. maliformis
2 ad. p. actinia
1 ad. p. incarnata çimlendi 6-7 cm oldu.
1 ad. p. actinia ise boynu görünmüş 2 güne çıkar.
2,5 lt. kola şişelerine taşıyorum ancak çok da uzamadılar.
Kışı içeride geçirmelerini sağlayıp seneye 10 litrelik kovalara alayım diyorum, 3. sene ise meyve verme zamanına ulaşmış olacaklar sanırım.
Ticari yetiştiricilikte de çilek gibi 5 sene verimli olduğunu okumuştum önceden verdiğim linklerde.
-----------------
sayın saydemir: içinde bulundukları kap ne büyüklükte? 10 veya 20 litrelik bir kovaya alırsanız daha fazla gelişecektir, zira benimkilerin kökleri kola şişelerinin yanlarından görünebiliyor, köklerin yaprak izdüşümü kadar açıldığını veya tam tersini gözönüne alırsak biraz daha büyük bir kaba almanızda fayda var, ancak onu da kışın içeride geçirip baharda bahçeye aktaracağınızı varsayıp boğumlu değil çıkarması kolay olabilecek bir kovaya alınız.
-----------------
tohumları alan arkadaşlar için: size kolaylık olsun diye pet bardakların altını lehim makinası ile deldim, her bir bardağın üstünde tohumun ismi yazıyor ve her bir bardağın altındaki tohum o bardağa aittir. sanırım 5 çeşit pasiflora ve 1 çeşit romanesco brokkoli olacaktı. Bazı tohumlar 2 bardaklık olup bir bardağın altında yapışık, pet bardaklara ekim yaparken hangisi olduğunu karıştırmayın

"sadece nevsune diğer bir başlıkta brokkoli tohumunden bahsetmiş ona biraz torpil geçtim"
-----------------
Resimlerinizi eksik etmeyin.