View Single Post
Eski 19-03-2015, 15:54   #635
aytengenc67
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-03-2015
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 8
Süs bitkisi bakımında özellikle gülde gübreleme çok mühim bir mevuzudur. Bununla ilgili olarak ziraat mühendisi olarak size önerebileceğim özel gül gübreleridir.
Güller için özel formüle edilmiş bir gübredir. Bol, dolgun ve uzun süre dayanıklı gonca oluşumu için gerekli tüm besinleri içeriri. Hem bahçede, hem de saksıda yetiştirilen güllerde güvenle kullanılabilir.

Uygulama Zamanı; Gül besleme gübresini büyüme sezonu boyunca haftada bir uygulayınız.

Güllerin Dikilmesi: Gülleri hava sirkülasyonunun yeterli olduğu, kuru ve güneşli alanlara dikiniz. (Her gün ortalama 4 - 6 saat güneş ışığı almalıdır.) Köklerin yeterince gelişebileceği kadar geniş bir çukur açın. 30-40 gr gübreyi çukurun altındaki toprakla karıştırın ve çukuru toprakla kapatıp bastırın.

Yetişmiş Güller: Erken ilkbahardan sonbahar sonuna kadar, ayda bir kere 50-80 cm boundaki güllere 50-75 gr ana gövdeden 20-30 cm uzaklığa (taç iz düşümüne)bitki çevresindeki toprağa karıştırarak uygulayıp iyice sulayınız.

Kış Koruması: Normal güz budamasından sonra, toprağı çalı, yaprak ve ağaç kabukları örterek donmaktan koruyunuz. Baharı takiben bütün ölü dalları budayarak örtmede kullandığınız yaprakları toprağa karıştırınız.

Detaylar için: https://www.tohumgubre.com/evergreen...-me/1/428.aspx

aytengenc67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön