View Single Post
Eski 31-07-2007, 09:05   #4
Hakan KINACI
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Sn.Nesrin tarif etmiş aslında Borik asit toz halinde un gibi bir malzeme çok az miktarda almanız yeterli tarif zaten Nesrin hanım yapmış. Borik asitli patatesi yiyen böcekler içten önce yumurtalıklarını eritiyor ve içini boşaltıyor bu şekilde bir ölüm oluyor. Genelde bu tür böcekler ölmeden önce yumurtalarını bıraktığı için bu uygulama yapılır.
Birde zirai ilaç satan yerlerde bu tür böcekler için 5 cc lik şişede satılan (şu an ismini hatırlamıyorum ) ithal bir ilaç ile evi tamamen ilaçlıyorsunuz ancak bu ilaçlama esnasında her yer kapalı olması gerekiyor bunu yaparken mutlaka maske takmalı uzun kollu giyecek giyip kol ağızlarını eldiven ile kapatmalısınız çok zehirli bir madde, ilacı evin tüm köşe gizli kalmış her yerine sıkıyorsunuz mutfakta çok oldunu söylüyorsunuz mutfaktaki tüm dolap vs köşe bucak bu ilacı uyguladığınızda bir gün sonra birdaha bu böcekleri görmeyeceksiniz.
Yani burada iki yönlü bir uygulama şart birincisi böcekler ölmadan yumurtalarını bıraktığı için borik asit uygulaması ikinci ise ilaçlama;
İlaçlama canlı olanları temizleyecek borik asit ise canlıların yumurtalıklarını eritecek ancak bu uygulam yapıldığında önceden bırakılmış yumurtalara bir şey olmayacağı için borik asit yenilenecek çünki yumurtadan çıkan yavrular aç olacağı için yemeğe gidecektir.
ilaçlama bir iki gün sonra tekrar edilirse kesin çözüme kavuşursunuz.
Saygılar,

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön