Konu: Cymbidium
View Single Post
Eski 16-03-2015, 08:27   #264
naturelee13
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-03-2013
Merhabalar,

Bende de bir cymbidium var. Nerdeyse 2 senedir cicek acmiyordu ciceklerini doktukten sonra bir suru surgun verdi ama hep yaprak olarak durdu.
Sonunda gecen aylarda 3 dalla birlikte 11 tomurcuk oldu. Fakat tomurcuklarin yarisi acamadan geri soldu ve diger cicekler tam acip buyumedi ve yine hizlica kuruyup dokuldu.

Cok sicak sevmediklerini biliyorum, direkt gunes gormuyor cok fazla sulama da yapmiyorum ama bir turlu ortami sevdiremedim sanirim.

Bana vereceginiz tavsiyelere ihtiyacim var.

Ayni sekilde 3 tane phal. cinsi orkidem var. 2 tanesi cok guzel actilar 9 tane cicekleri var. (Bunlarda daha once nazliydi)

Fakat diger orkidem hala acmadi. Gecen senede kocaman bitki 2 cicek acmisti. Ayrica bir yavru da vermisti ve ayirmadim buyuk bir saksidalar ikiside cunku ayirmak cok zordu kokleri yoktu ve bitkiye zarar veriyordum ayirmaya calisirken. Fakat o da buyumedi. Topraklarini da degistirdim ustadlardan aldigim karisimla fakat hala cicek vermiyorlar. Artik moralim bozuluyor. (

Bir de cymbidiumun yaz aylarinda bakimi nasil olmali? Simdiden cok tesekkur ederim.

naturelee13 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön