View Single Post
Eski 15-03-2015, 23:57   #1901
yörük_45
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-03-2015
merhaba değerli arkadaşlar.siteye yeni üye oldum.8-10 yıllık düşüncenin ardından yaklaşık 12 dönüm araziye cetnir cinsi ceviz dikmeye karar verdim. kasım 2014 de diktim. aralık olarak da 8*8 olarak yaptım kepçeyle yerini kazdırdım. bir iki hafta havalanmasını bekledim.15-15 gübre attım yaklaşık 1-2 avuç kadar. sonra çıkan toprağı tesviye ile tekrar kapattım üzerine yağmur yağdı. biraz çöktü. dikim yaparken de hümik asit kullandım.diktikten bir gün sonra zeten yağmur yağdı o yüzden sulamaya gerek kalmadı.3-4 tanesinde zaiyat var kurudu.

Bu arada ben izmir bergamadan yazıyorum. rakim olarak 250 rakım falan dikim yapılan yer.Ama benim en çok takıldığım bir kaç konu var:

1) Dikim mesafesi sizce nasıl?
2) Hümük asit kullanmamın ne gibi bir sıkıntısı olur?
3) Bir de Sağda solda en ideal dikim mesafesi 3,5-7 veya 4-8 diyenler var bende acaba 4-8 mi yapsam diyorum.

yani seneye aralara biri tane daha diksem nasıl olur en çok takıldığımda bu oldu. tarlaya boşuna bekletmesem.Sonuçta 8-8 den alacağım verim başka 4-8 den alacağım verim başka niye tarlayı heba edeyim ki değil mi? Ne dersiniz?

o zamanda 10 sene sonra onları tekrar sökmek zorunda kalırsın diyen de var eğer öyle bişey varsa benim öyle bişey yapma imkanım yok bu işi bilen varsa ve cvp yazarsa sevinirim. şimdiden çok sağolun

yörük_45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön