View Single Post
Eski 15-03-2015, 19:05   #148
Bal Kaktüs
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-01-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Örnekler güzel ancak olayı tam anlamadım ben @Bal Kaktüs, sedum palmerinin yaprakları kopunca nemli toprağa batırmıştım ben Bir hafta sonra baktım çürümüşler. Önce serin bir yerde kurutuyorum birkaç gün ve sonra öylece torfun üzerine bırakıyor muyum? Torfun nemli olması, yaprağı torfun içine sokmama gerek yok mu?
Sanıyorum sebep şunlarda biri.
1-) Sanıyorum sedum palmerinin yaprağı ince değil mi? Galiba ondan olmamıştır.
Benim sukulentlerimin yaprakları genellikle etli. En inceler Kalonche çeşitlri. Ki onlarda kökleniyor.
2-) Ben şimdiye kadar hiç ıslak ortama koymadım. Hep kuru toprağa koyuyorum. Ancak toprağın üstüme su düştü galiba diyeceği kadar suluyorum. 5 lt.lik bir ilaç pompam var. Onunla kasanın üstünden bir iki fıısss geçiyorum tamam.
3-) toprak gibi yaprağın çok ıslanmasıda. Yaprağın üstünde su kalmasıda sakıncalı. Su yaprağı çürütebiliyor.
4-) Yaprağın sap kısmını veya bir yan tarafını toprağa gömen var. ben hiç gömmüyorum. Ama gömenlerinkide olduğuna göre sakıncası yok demekki.
Aklıma gelen bu sebeplerden biri ile çürüme oluşmuş olabilir.

Toprağa sokmadan bırakmanın şu avantajı var. Saksılarım guruplar halinde bahçenin her tarafında yayılmış durumdalar. Her saksı gurubuna yakın bir balık kasası koyuyorum. Olduğum yerdeki saksıların kopmuş yapraklarını rastgele toprağa koyuyorum. orada zaten kendiliğinden yara kuruyor. Çünkü yaprak koydum diye hemen sulamıyorum. Böylece yaprağı kurutma işlemi filizlenme işlemi ile birleşmiş oluyor. Ben kurutacak yer bakmıyorum. Her yede balık kasası olunca yaprak elimde, yerimden kalmamış oluyorum. Hemen yakındaki kasaya fırlatıyorum tamam. Yani yaprak için bir özel işim olmuyor.

Düzenleyen Bal Kaktüs : 26-03-2015 saat 19:22
Bal Kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön