View Single Post
Eski 15-03-2015, 16:42   #44
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahceseven Mesajı Göster
Sn ykaya üstteki resim tam da benim bahsettiğim sistem 3 yollu vananın işlevi hakkında internetten bilgi edinirseniz bu sistemi daha iyi çözebilirsiniz.
Sn meyvelibahce ben burada kimsenin reklemını yapmaycağım size yapabileceğim yardım ise sistemin çalışmasıyla ilgili sorularınız varsa onları dilim döndüğünce cevaplayabilirim ancak resimde de göründüğü gibi ne extra bir cihaz nede extra bir bağlantı gerekli yani kurulumu kullanımı gayet mümkün olan bir sistem yani teoride olduğunnu gösterme çabasındaysanız bu çaba yersiz ve gereksiz. Verimlilik kıyaslaması içinse hesaplarımı beklemek zorundasınız hesap olmadan mühendisliğin hiçbir anlamı yoktur bu ay başım çok kalabalık gelecek ay müsayit olunca verimlilik hesaplarını paylaşırım veyahut başka bir makinacı arkadas da paylasırlarsa beraber tartısırız İyi akşamlar
Alıntı yaptığınız web sitesinde tanıtılan sistemin yaz boyunca toprağa ısı depoladığını, sonra da kışın bu ısıyı kullandığını yazıyorsunuz. Bu şayet sizin kişisel teziniz değil ise kaynak göstermek forum kurallarının yanısıra etiktendir.

Daha önce de alıntıladığınız bir yazı için benzer şekilde kaynak sormuştum, vermemiştiniz.

Neyin çabasında olduğuma müsaade ederseniz ben karar vereyim, benim yerime öngörüde bulunmanıza gerek yok.

Aslında sizden yardım istemiyorum, sadece söylediğiniz bir şeyin kaynağını belirtmenizi talep ediyorum.

Bu talebim, söz konusu mesajınızdaki 1.resim, yanı yaz boyunca toprağı ısıtan güneş paneli içindir.

Birileri böyle bir tasarım yaptı ise (ki yapabilir, tasarımda hayalin sonu yok) bunu kurdu mu, hangi şartlarda kurdu, sonuç verimli mi, değil mi, sistemi kurduranın faturasına nasıl yansımış, şayet yazdığınız doğru ise toprağı ısıtmak için başka bir cihaz yok imiş, bu durumda kaynak tarafındaki suyu bir pompa olmadan nasıl döndürüyorlar. Yok söylediğiniz doğru değil de bir pompa kullanıyorlar ise bu pompanın sarfiyatı ile toprağa depolanıp kışın kullanılmak üzere kalan enerji arasında nasıl ilişki var, normalde bir müdahale olmadan zaten ısı pompasının aldığı enerjiyi toprak tamamlarken böyle bir müdahalede nereden ek verimlilik sağlamışlar, kaynak tarafında az boru mu kullanmışlar, başka bir şey mi? vs.vs. Bunları doğrudan tasarımı yapanlara sormak isterim.

Dahası, kendilerine sistemi kurdukları toprağın ısı iletkenlik direncinin ne olduğunu, ne miktarda enerjinin ne kadar süreyle ve kaç ton toprakta depolanacağı, bu enerjinin ne kadar süre depolandığı yerde kalacağını var saydıklarını vb. gibi detayları da sormak isterim elbette.

İkinci resime gelince, zaten aynı zamanda kullanma suyunu da ısıtan hayli benzerini sekiz senedir kullanıyorum, kimseye soracak bir sorum yok. Resmin üzerindeki yazıyı siz yazdınız herhalde "olmayan güneş" diye. Sizin bulunduğunuz yerde belki Sonbahar başından İlkbahar sonuna kadar hiç güneş olmuyordur, neyse ki bizde oluyor, detaylarını yukarıda yazmıştım, tekrar etmeye gerek yok.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön