View Single Post
Eski 15-03-2015, 13:10   #39
bahceseven
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-07-2014
Arkadaslar simdi sn meyvelitepe ile benim bahsettiğim sistemlerin fotolarını paylasıyorum aradaki farkları görebilmeniz için benim bahsettiğim sistemin uygulamasının olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım ve resimleri bu işin kurulumunu yapan bir firmanın web sayfasından edindiğimi belirtmek isterim kısacası sistemin en önemli ayırd edici özelliğine gelince kışın güneşin zaten olmadığı zamanlarda değil yaz boyunca yani güneşin yaklaşık 14 saate kadar görülme ve en yüksek verim alındığı zamanlarda bir pompa yardımıyla toprağa ısının depolanması ve kışın bu enerjinin kullanılmasıdır elbette kayıp kaçak bu sistemdede mevcut ancak diğer sistemle kıyaslandığında kağnıyla araba gibi bir şey Tekrar ediyorum bence sadece ısı pompası yeterlidir ama illaki güneşten faydananacağım derseniz bu sistem sizin yararınıza.Aradaki farkı size anlatması için size sistem satmaya çalışmayacağını düşündüğünüz başka bir mühendisle de tartışabilirsinizde. En müsayit olduğum zamanda hesaplamalarla bunu somut olarak görmenizi sağlayacağım buda sözüm olsun.Verimli ve güzel siztemler saygılarımla .

Eklenen Resimler

bahceseven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön