View Single Post
Eski 15-03-2015, 10:11   #182
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili aleydi,erica çok güzel çalı bitkisi çok tatlı bal gibi kokusu olur.ve bu kokuyu balın tadında baskın bir şekilde hissedersin.arıların en sevdiği çiçektir diyebilirim.özellikle sonbaharda çiçeklerin yok olduğu bir zamanda arılar için velinimettir.biz buralarda püren çalısı diyoruz bir dal koparıp suya koysan evin içinde o tatlı kokusunu hemen fark edebilirsin.iklim şartlarına uyar da yaşata bilirsen sizden hiç bir beklentisi olmaz.sevgiden başka

sevgili aleydi, haseke küpesi hiç düşündünüz mü? soğuklara dayanıklı ve kalıcı tohum ekildiği ilk yıl açmıyor. ama beklemeye değer bir güzellik.

uzun uğraş dan sonra, sonunda başardım.

http://www.agaclar.net/forum/1283065-post91.htm

Başarmışsın sevgili Münevver48 çok sevindim Haseki küpenin rengi çok güzel .

Erica , anlattıklarını bilseydim bir kaç tane daha alırdım . Ben çok narin görünce soğuklara dayanmaz diye düşündüm . Sabaha kadar evde kaldı . Uyandığımda çok farklı bir koku vardı , evin içinde .

Haseki küpesini ilk defa tohum paylaşım etkinliğinde gördüm .Çok beğendim ,hemen talep ettim . Sağolsun arkadaşlar göndermişler .Sn kuzucu dan gelenleri hemen ektim . Gelir gelmez ilk ektiğim tohum o oldu .Bu yıl çiçeklenmiyormuş ne yazık ki .Haseki küpesi aslında soğuk iklim bitkisi olarak bahsediliyor . Ben Eskişehir 'deki seralarda hiç görmedim bu çiçeği .

Çevrede inşaat başlasa da biraz toprak döktürsem ,artık kaya bahçesi için ,hazırlıklara başlasam iyi olacak .Çok tohum ektim ama yinede , Tohumların bu yıl çiçeklenmesi zor . Daha çok minikler ,galiba yetişmiycekler bahara .Kaya bahçesi için ,epey fide almam gerekecek ..Yazarken bile heycanlanıyorum . Merak içindeyim Hem doğal görünsün , hem göze çarpsın istiyorum .Çok şey istiyorum .teşekkür ederim sevgiler .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön