View Single Post
Eski 13-03-2015, 23:27   #5
murat doğan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-07-2013
sayın albtug, gerek şekil olarak gerekse tür olarak çok güzel bir aday edinmişsiniz. çalışması çok keyifli, çok güzel ağaçlar mugo çamlar. İklim olarakta uygun bir yerdesiniz. bende bonsaiye mugo çamla başlamıştım. hatta forumda da var paylaşımlarım. size örnek olması açısından bakabilirsiniz. ancak maalesef benim yaşadığım yerde iklim mugo için çok zorlayıcıydı ve ağaçlarımı yaşatamadım. Size tavsiyem şu olacak. şekil konusunda acele etmeyin. ağacınızı her yönden uzun uzun inceleyin aklınızda oluşabilecek şekilleri hayal etmeye çalışın. bu arada bol bol iğnelilerle ilgili görsellere bakın. Bonsaideki şekil kurallarını mutlaka göz önünde bulundurun. örneğin zirve bakandan uzaklaşmayacak. dallar karşılıklı çıkmayacak, dal gövdenin içbükeyinden çıkmayacak, ilk dal önden çıkmayacak vb. köklerle ilgilide kurallar da var. bunlar neden önemli derseniz, sizin ağacınızın ön yüzünü belirlerken bunlar etkili olacak. mesela ilk resim ön yüz olarak belirlenecekse zirvenin uzaklaştığını düşünerek ona göre bir planlama yapmalısınız. saksı değişiminde bunu ortadan kaldıracak şekilde saksılamanız gerecek, dolayısıyla dal eğimlerini ve düzenlemelerinide ileride ağacın saksıda alacağı konuma göre belirlemeniz gerekecektir. bu sadece bir örnek bunu yapacaksınız diye düşünmeyin. diğer dostlarında dediği gibi ağancın potansiyeli yüksek. alın karşınıza uzun uzun evirip çevirip bol bol seyredin. keyifli çalışmalar diliyorum.

murat doğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön