Verdiginiz bilgiler icin tekrar tesekkur ederim .
Arastirmaya devam edecegim , cok buyuk degisiklik olmayacaksa elimdeki kurulu sistemi muhafaza etmek kanimca daha mantikli..
Ilave bir alternatif sanirim pahaliya mal olur , gunes panallerini evin catisinda gormek istemiyorum .Tamamen degistirmeye evet , degerse tabi..
Fransiz EDF eletrik kurumu bizlere eve kurulacak fotovolkanik panolarinda devlet destegi olarak yaklasik 10 bin £ yardim vaadinde bulunmus , uretilecek eletrigi de 0.30 ct karsiliginda alma garantisi vermisti sanirim hala devam ediyor..Bize de eletirigi 0,50 ct satacakti hatirladigim 0.60 ct .
Karli gibi gozukuyorda bastan.
Son zamanlarda panolarin degitirilmesi ve bakim masraflari hesaplandiginda bu sistemi kullananlar tarafindan bu isten zararli ciktiklarini ve kandirildiklarini dillendirmeye basladilar.
Sizlerinde yukarda (daha onceki yorumlarda) belirttiginiz gibi cok buyuk arazi ve buyuk yatirimla belki ticari amacli temiz enerji olumlu bakilabilir ama normal olculerde kurulmus , mustakil mutevazi evler icin pek karli bir yatirim gibi durmuyor sanki benim sahsi kanatim..
Ama farkli altarnetiflerde yabana atilmamali derim , ornegin topragin altindan gecen bir bir su yatagina kurulacak bir duzenek , ruzgari cok olan bir yerde ruzgar pervanerinden uretim daha evin yapiminda iyi hesaplanmis sizinde belirttiginiz topragin izole yapisindan faydalanmak gibi ..
Bir sure daha beklemekte fayda var gibi duruyor , benim adima simdilik.
Son olarak verimliliklerini arttirdiklarini idaa eden ticari amacli tum yeniliklere sicak bakmiyorum zira sonucta kaybeden taraf oluyoruz .Bekleyip gormekten yanayim..
|