Sayin Meyvelitepe
Ev yaklasik 190 m2 ve her odada bir radyator mevcut.Isinmayi petrol (gazyagi) ile sagliyorum . Sistem evin garajinda kurulu ve isi dustugunde kendi devreye giryor .
Oldukca ekonomik sadece iki en fazla uc ay kullaniyorum yetiyordu bu sene dort ayi gecti ve depodaki gaz yagi bittigi icin 15 , 20 gundur eletrikli cihazlari devreye soktum ..Ve tabi gaz yagi takviyesi yapildi ..
Bolge genelde sicak oldugu icin cok bir sorun olusturmuyordu bu seneye kadar ..Bu sene bir ilk oldu ve dort ayi gectik hala kaloriferler gece 21 den sonra devreye giriyor.
Aslinda bastan yaptirmam gerekiyordu toprak altina dosenen isitma sistemini ama o zaman pek onemsemedim maalesef bir hata oldugunu simdi anliyorum..
Evin yalitimini kendim en iyi malzemelerle yaptim , yalitimda bir sorunum yok..
Insaat sektorunde calismanin verdigi avantajlarim oldugunu belirteyim hemen (bal tutan parmagini yalar :-) ) yapilacak kazi sorun olusturmuyor zira kepce sorunum yok arti birde malzeme aliminda sanirim en uygun olani bulabilirim.Maliyetlerde fazla sikinti yasayacagimi sanmiyorum.Sorunum yeterli isi elde edebilecekmiyim bunu hesaplatmaliyim ..Elbette bir maliyeti olacaktir bunu en aza mal etmeye calisacagim..Yukarda belirttiginiz havadan suya sistemleri nedir hic bir bilgim yok :-( Son olarak -6 bugune kadar gordugumuz en soguk isiydi bolgemizde..Arastirmaya devam edecegim , dogru bir secim yapma adina :-) Birde evin izolasyonu soguklardan cok asiri sicaklar icin yapildi .
Size de verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim..
|