View Single Post
Eski 11-03-2015, 19:26   #3153
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Az bir tavukla başladım . Ve öğrenme aşamasına devam ediyorum .
Yaklaşık Bir yıl oldu . Dün 100 tavuk daha aldım .

Esas önemli konu kışın aldığım yumurta verimi % 60 -%70 cıvarında oldu .
Bu işi yapan arkadaşlar çok düşük oranlardan bahs etmişlerdi. Benim denemem sonucu o arkadaşların bahs ettiği gibi verim çok da düşük olmadı .

Ve cıvarda köyde yaşıyan bir çok komşum . Benden yumurta verimi hakkında neler yaptığımı sormaya başladılar.
Ben onlara göre şehirden gelmiş, hiç birşey bilmeyen bir acemi iken şimdilerde , bu işi nasıl yapıyorsun diye fikir sorulan bir komşu oldum .

Kendim için 100 tane tavuk aldım 9-3-2015 günü .
Komşular bu verimin tavuğun cinsinden olduğuna hükmettiler ve 5 tane de bana verir misin , 10 tane de bana verir misin diye ricada bulundular . Ve tabii kıramadık .

2 gün sonunda 100 tavuktan 40 tavuk kaldı elimde.

Ama benim inancıma göre ırk önemli ama bakım ve yaşam koşullarının titizlikle uygulanması daha da önemli.

Bence kümesin temizliği , tavuğun yaşaması için gereken şartları sağlanması , temiz su, temiz besin ve yumurta yapması için gereken besin maddelerinin bir şekilde tavuğun önüne kolayca yiyebileceği şekilde verilmesi çok daha önemli.

Burada dikkat edilecek en önemli konu , verilen yiyeceklerin gdo lu olmaması .
Doğal besin maddelerinden oluşması.
Bir örnek ,
Protein alması çok önemli ,
Tavuk toprağın içinden böcek solucan vs ile protein ihtiyacını karşılaması gerekir.
Hava şartları, toprağın durumu bazen tavuğun proteine ulaşmasını zorlaştırabilir . Ve tavuk protein bulamazsa , protein deposu yumurtayı nasıl yapacak ?

Ben elimde bel küreği , gübre yığını karıştırarak onlara yardım ediyorum .
Etrafımda bel küreğinin topraktan çıkmasını bile bekliyemiyorlar . Resmen bayram ediyorlar .

Bu örneği tavuğa gerekli diğer her madde için dengeli bir biçimde sağlamamız çok önemli. Ve özgür tavuk , ama iyi beslenen , iyi su içebilen , iyi yaşam koşullarında yaşayan tavuk .

Herkese kolay gelsin .

Düzenleyen İsmail Karagülle : 11-03-2015 saat 19:30 Neden: Yazılım hatası , imla düzeltmesi .
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön