Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 11-03-2015, 10:23   #319
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Dün akşam (05.03.2015 - geçen seneye göre bir hafta gecikmeli oldu bu kez) hercai menekşelerin ekimiyle uğraştım. Üç saatten fazla sürdü...Sadece cocopeat ve perlit ile içini yarıdan fazla doldurdum, fazla bastırmadan üzerine her bardağa üçer tane gelecek şekilde hercai menekşe tohumlarını ektim, üzerine de sadece cocopeat serperek spreyle suladım. Toplamda 300 e yakın tohum ekmiş oldum.
...
Altı gün önce ektiğim menekşeleri sanırım tekrar ekmem gerekecek. Üzerine ektiğim cocopeatleri biraz fazla ıslatmış olmalıyım. Yeni hazırladığım ortam ile nem kaybı da olmadığı için, ince cocopeat tabakası tohumların üzerinde engel oluşturarak çıkmalarını engellemiş. 'Keçinin bilmediği ot başını ağrıtırmış' işte böyle. Üzerine torf eksem sorun olmazdı. Bundan sonra cocopeat i sadece alt kısımda kullanırım.

Bu duvardakiler ise ayın terbiyesizleri. Bir de yılın terbiyesizi vardı onun fotoğrafını çekemedim, evin bacasında çimlenmiş. Biz gözünün içine bakıyoruz çimlensinler diye, milletin tohumu duvarda bacada çimlenip büyüyor, bizimkinde tık yok...

Eklenen Resimler

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön