View Single Post
Eski 08-03-2015, 20:04   #750
Nuri Murvet
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bora57 Mesajı Göster
Nuri Bey selamlar,

Sakarya ilinde yeni bahçeli bir yer aldım, içerisinde çok çeşitli ağaçlar ve çiçekler var ama uzun zamandır bakımı yapılmamış.
bahçenin meyilli olduğu için istinat duvarı yapılmış ve dolgu ile doldurulmuş, (sanırım leylandi cinsi) servi ağaçları da istinad duvarına yakın dikilmiş. yaklaşık 40cm arayla dikilen 20 civarı ağaç var.
öğrenmek istediğim bu tür ağaçlar kök yapısı ve rüzgar salınımı ile istinad duvarına zarar verir mi?
bu arada ağaçlar yaklaşık 3-4 mt boyunda yanılmıyorsam en az 5 yıllık olabilir.
kesmeye kıyamıyorum ama duvara zarar vericekse kesmek zorundayım (şimdiye kadar duvarda bir zarar oluşumu gözlenmemiş)
Merhaba sayın Bora57,

İş, güç derken biraz sayfalardan uzak kaldım. Zaman olarak geç bir cevap olacak, kusuruma bakmayın.

Leylandi - Melez servilerin dikim aralıkları sık yapılmış. Çit olarak düşünülmüşse, ideâl fidan aralıkları 1 metre olmalıdır. Zaman içersinde kendi aralarında rekabetten en sağlıklı olanlar, zayıf olanları boğacaktır. Servilerinizin kökleri, istinat duvarına zararı yoktur. Aksine yoğun kök yapısıyla toprakla duvar arasındaki baskıyı, basıncı absorbe eder.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön