Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saisha
tam olarak tarih verebilir misiniz? normalde dinlenme zamanı ağustos bitiminde son buluyor. eylülden itibaren sulamaya başlanmalıdır diye biliyorum. ben kendi yaptığımı anlatayım siz ona göre bir plan yapın. benim sıklamenim direkt güneş ışığı görmeyen (sabah güneşi ve akşam güneşi dahil) balkonda duruyor. tabağına su çıkacak kadar su verdim, tabaktaki suyun bittiğini görünceye kadar bir daha su vermedim. haziranın sonuna (tüm yaprakları sararıp dökülene) kadar sulamaya devam ettim. hiç yaprak kalmayınca sulamayı bıraktım ta ki eylüle kadar. aldığım ilk yıl saksıdını değiştirmedim, 2. yıl yeni büyük bir saksıya eylül ayında sulamaya başlamadan önce geçirdim. hiç yumrusunu çıkarıp başka bir yerde bekletmedim hep kendi saksısında, toprağının içinde bekledi. bir dahaki eylüle çok var... isterseniz yavaş yavaş su vermeye başlayın. ama tabi işin uzmanı olan arkadaşlar daha iyi bilirler, ben kendi düşünceme göre konuşuyorum, yanlış yönlendirmek istemem
|
bir ay kadar oldu yumuruyu dinlenmeye bırakalı.. biliyorum erken oldu ama bütün yapraklar dökülmüştü mecbur kaldım...