View Single Post
Eski 07-03-2015, 20:53   #683
gazel_42
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Sayın gazel42, bu anlattığınız olayları tam olarak ne zaman yaptınız?

Konya'da havaların ısınmasına daha bir-bir buçuk ay vardır. Gölgede bu süre daha da uzar. Siz soğanı söküp kurutmuşsunuz, soğanı sulamaya başlasanız bile zavallıcık kök yapıp yeşereyim diyene kadar tekrar uyku zamanı gelecek. Siz bence soğanı karanlık ve serin bir yere bırakın uyusun. Sonbaharda tekrar sulamaya başlarsınız.

Eğer siklamen aldınız ve dinlenme zamanı gelmeden yaprakları çiçekleri soldu ise yanlış bakmışsınız demektir. Siklamen çok zahmetsiz bir çiçektir. Tek isteği açık havada serin, gölge bir yer ve su. Size bol bol çiçek verir. Tüm soğanlı bitkilerde olduğu gibi siklamende de en riskli dönem bence uykuda olduğu ve uyanma zamanı geldiğinde tekrar dikmedir. Yanlış uygulamalar soğanları kaybetmemize neden oluyor. Bir önceki sayfada siklamen bakımıyla ilgili bulduğum bilgileri yazmıştım. Oradan bakabilirsiniz.
bn sıklemeni aldığımda bakımı hakkında bi fikrim yoktu, diğer çiçeklere gösterdiğim alaka gibi gösterdim su güneş vs konusunda.. ama sıklemen biraz farklı imiş.. ve tamamen benden kaynaklı hatalarla kaybettim güzelim çiçeğimi
yumrusu da dediğim gibi pencere kenarında toprak içinde gömülü.. su vermiyorum.. dinlenmeye bıraktım... dediğiniz gibi şimdi su verirsem filizlense bile yaz aylarına denk gelecek yine yazık olacak.. en iyisi sonbahar başını beklmek.. sizden ricam eylül ayı geldiğinde su vermeye başlayacağım ya inşallah, işte suyunu ne aralıklarda vereceğim? yani saksının altlığına döksem yeterlimidir? ilk sulamaya başlarken bile...?

gazel_42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön