Bugun seranin icindeki goleti bosalttim, seranin icinde kalan ve ordeklerime ve sulunlerime ait olan butun malzemeyi cikardim. yarin serayi endustriyel tuzruhu ile temizlemeyi dusunuyorum, goleti de iyice temizleyip steril hale getiricem ve suyla doldurup gerekli bakterileri uretmeye basliyacagim. Suyun rengi istedigim kivama gelince canlilari ekliyecegim. Bir iki hafta icinde su bitkileri buyutecek hale gelir sanirim. Aslinda en az bi ay gerekebilir cunku baliklarin diski ve yemek atiklarinin bakteriler tarafindan parcalanmasi zaman alabiliyor.
Delikler actigim borulari bu kilden yapilip firinlanmis yuvarlaklarla doldurdum. Ilk planim sistemi zincirlerle tavana asmakti ama ici dolunca baya agirlasti. Perlit kullansam daha hafif olurdu aslinda, bu kadar fark oldugunu dusunemedim. Ayrica perlitler 5 litrelik ambalajlarda satiliyodu ve pahaliya geliyordu;
Borularin doldurulmus hali;
Delikleri doldurmakta baya zorlandim. Degisik yontemler denedim ama hicbiri pratik olarak cozmedi sorunumu. Eger once borulari doldurup sonra delikleri acsaydim daha kolay olabilirdi. Ozellikle dirsekleri doldurmak zor oldu ama oldu;
Bu da goletin bosaltilmis hali. Icindeki pompa hala sorunsuz calisiyor, iyice temizlenmesi lazim;
Gelismeleri buraya eklemeye devam edicem.