Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ
İlk sayfadaki çeviri metinde ortama maya ya da yoğurt suyu koyun demiyor. Sadece esmer şeker, melastan bahsetmiş. Daha sonraki sayfalardan birinde sayın Meyvelitepe yanlış hatırlamıyorsam "maya ya da yoğurt suyu konmasa da bir süre sonra fermantasyon yine de başlayacaktır" mealinde bir açıklama yazmış.
Bu cümlelerden ve sizin yazdığınızdan sonra şunu mu anlamam gerekir  Fermantasyon biz maya ya da yoğurt suyu katsak da katmasak da -biraz geç olsa da- başlayacak. Ancak maya ve yoğurt suyu ilave ederek süreci hızlanır; pekmez, melas vs. ile de ortama müdahele ederek ilave ettiğimiz bakterileri besleriz. 
|
Bir şekilde bakteri üretimi olucaktır . Kapağı açtığımızda falan girer heralde neyse ben biraz ekmek koymuştum zaten 1 kaşık kurumaya alıp koyayım evde hep yaş maya vardı yaşı koymadım bende

birazda yeni mayalanmış doğal ev yoğurdunun suyunumdan koyayım . Birde evde akvaryumum daha doğrusu babamın işi dolayosıyla havuz malzemelerinden bir çek valf gömmüştüm onu kapağa taksam gaz çıkışı sağlar ama dışardan havayı içeri almaz tek bir korkum var. Kola gibi köpürürse ev batarmı acaba?