View Single Post
Eski 06-03-2015, 22:45   #9
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Tüketiciyi kandırmaya yönelik bir reklama kızmak ağaçlar net üyelerinin hakkı değil mi. Kaldıkı öyle sertfikalı bir ağaçta yok. Bunu eleştirmek suçmu. İnsanlar kızabilir biraz ara verir tekrar yazar suçmu. Bu şekilde davranılacağına üyeliğini iptal edemezmisiniz. Ceviz formunda gerçek bilgili, Bilgilerine itibar edilecek kaç arkadaşımız var. Böyle yapmakla konuya hakim gerçek ceviz yetitiricilerini forumdan uzaklaştırmak mı istiyorsunuz.
Bir üye kendisine görünen google reklamını beğenmeyebilir, bunu ifade edebilir, bundan tabii bir şey olamaz. Nitekim bir zamanlar bir üyenin kendisine karşı cins arkadaş bulma sitelerinin reklamı göründüğünden yakınmıştı. Bu internette dolaştığı başka sitelerin kişinin bilgisayarında bıraktığı cookie'lerden google'ın otomatik olarak o kişiye gösterdiği bir reklam idi. Google, kişi neye ilgi duyuyor ise onunla ilgili reklam gösteriyor.

Konumuza dönersek, ncp1963 Temmuz ayında beğenmediği reklamı gördüğünü bir başlıkta mesaj olarak belirtmiş. Haddini aşarak mesajın başlığını da "para herşeymi??" diye yazmış.

Mesajı gören bir kaç üye bunun google reklamı olduğunu cookie'lerle yönetildiğini ifade etmiş.

Bunun üzerine "durum buysa yönetime bir özür borcum var.." diye de bir mesaj yazmış.

Devamında bu konu ile ilgili olmayan bir çok mesaj yazmış.

Şayet bu üye, o tarihte forum yönetimine kendisine gösterilen bu reklamdan rahatsız olduğunu, bu reklamın yayınlanmasının kaynağını da belirterek "illegal" olduğunu bildirmiş olsaydı, yönetimden hiç kimse bu reklamı görmemiş olsa bile teknik müdahale ile reklamı engellerdi.

Bir reklamın engellenmesi için bir üyenin beğenmemiş olması yeterli değil. Ya o reklamın forumun genel politikasına çok ters olması ya da kanunen yasak olması gerekir. Kanunen yasak olması forumdan daha çok Google'ın bir sorunu ve Google'ın böyle bir reklamı zaten almamış olması gerekir. Nitekim bir sürü reklam ve hukuk çalışanları var. İzliyor olmaları gerekir.

ncp1963, Temmuz 2014 ayından Kasım 2014 ayına kadar 4 ay boyunca forumda ceviz ile ilgili bir sürü mesaj yazmış.

Sonra, Aralık 2014 ayında başka bir forumda,

"uzun zamandır başka bir formda yazıyordum form yönetiminin tutarsız tutumları ve para hırsları, bakanlığın bile yasakladığı bir fidanın reklamını yaparak cevize gönül vermiş insanların zarar görmesine göz yummalarını kabullenemediğim için bahsi geçen formda yazmama kararı aldım."

diye mesaj yazmış.

Bir kaç gün önce bundan haberdar olunca kendisine özel bir mesaj yazdım, hangi forumdan bahsediyorsunuz diye. Buradan, ağaçlar.net'den bahsedermiş.

Başka yerlerdeki bu mesajında mesnetsiz çirkin suçlama bir yana, rahatsız olduğu google reklamından sonra 4 ay daha forumda mesaj yazıp, sonra dışarıda dedikoduya girişmesini bir üye olarak etik, iyi niyetli, makul ve mantıklı bulmadığımı, gayet çirkin ve bayağı bulduğumu ifade etmek de benim özgürlüğüm olsa gerek.

Devamında, 3 ay forumda görünmeyip, sonra hiç bir şey olmamış gibi beğenmediği forumda bulunması ise yüzsüzlük ile ilgili bir durum bence.

Sn.ömür-uşak, bir konuda bilgili ve bilgisine itibar edilecek kişinin böyle yapmamasını beklersiniz. İnsan en azından sosyal irtibatlarında dürüst ve tutarlı olmalıdır. Ceviz konusunda bir çok mesaj yazmış olması içinde bulunduğu forum ile ilgili böyle bir davranışı haklı çıkarmaz, aynı sizin bu üyenin ceviz ile ilgili yazılarını beğenmiş olmanızın böyle bir davranışa göz yummanızı gerektirmeyeceği gibi.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön