Golete koyacagim baliklari secmek icin cok kafa yordum. Oncelikle aradigim ozellikler sunlardi;
1 Hem yosun hem bocek hem de bitki yemeleri
2 Yenilebilir lezzetli bir balik olmasi
3 Yamyam olmamalari
4 Kerevit de yetistirecegim icin dip baliklari olmamalari
5 Fazla akintiya ihtiyac duymamalari, durgun suyu sevmemeleri
Yogun arastirmalarim sonucu turkcesini bilmedigim, Ide ve Orfe diye adlandirilan su balikta karar kildim;
Kerevit yetistirmemin bir sebebi yemek ama diger sebebi cok farkli. Suya misal bir kurbaga dustugunde veya bir balik oldugunde, buyuk bir kismi diger baliklar tarafindan yeniliyor. Ama kalan kismi curumeye basliyor ve bi sure sonra suya toksik maddeler vermeye basliyor. Istakoz, yengec ve kerevit gibi canlilar sularin les yiyicileridir. Aradigim ozellikler sadece soguga dayanmasiydi, o yuzden once kirmizi kanada kerevitine niyetlendim ama sonra lezzetinden dolayi mavi avusturalya kerevitinde karar kildim. Soguga dayanma kabiliyeti yeterince yuksek ve yirmibes cm ye kadar buyuyolar. Her sene binlerce yavru yapiyolar;
