Konu: Nergis
View Single Post
Eski 05-03-2015, 22:08   #2590
tabus
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zıpçıktı Mesajı Göster

bu bahsettiğim kurtçuk nergis ve lale soğanında rastalanbilse de zıpçıktı soğanında rastlamadım.Genel olarak kurt bulunan topraktaki soğanların durumu büyüme yavaşlığı dışında iyi sayılır.bir kaç nergis yaprağı da soldu ama sanıyorumki bu daha çok sulama kaynaklı şeyler.emin değilim.şuanda sulamama strateji içerisinde soğanların durumunu gözetliyorum.eğer olay silbaştana dönecekse ben neredeyse tüm soğanlı bitkiler hazinemi çöpe atmam lazım zira toprak paylaşımı ve soğan dağıtımı yaptım.

.
Sn zıpçıktı, sorununuzu anlatırken konu öylesine farklılaştı ki yardımcı olmaktan çok yanlış şeyler yazmaktan çekinir oldum.
Benim 10 un üzerinde zıpçıktım (Zephyranthes-Habranthus) var. 2si hariç tohumdan ürettim. Zıpçıktınız büyük olasılıkla iklime alışmış bir soğandır ve kışın uyku dönemidir. Nergisler ise yazın uyku dönemine geçer. Kurtçukların birini etkileyip diğerini etkilememesinin bir çok farklı sebebi olabilir.
Nergisler için standart dikim ve bakım şartlarına uyarsanız benzeri sorunlarla karşılaşmazsınız. Herhalde toprağınızın da değiştirilmesi veya steriize edilmesi gerekecek.
Bence çiçeklenme - dormant dönemleri çakışan bitkileri aynı saksıya dikmeyin.

tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön